در آخرین مورد، روز شنبه، وقوع انفجاری در نزدیکی مسجد عیدگاه کابل، تلفات سنگینی بر جای گذاشت و همچنان چند روز پیش از آن، چندین حملهی انفجاری در ولایت ننگرهار نیز راهاندازی گردید که مسوولیت آن را گروه داعش به عهده گرفت.
حسیب، باشندهی کابل میگوید که مردم از مسوولان امارت اسلامی، توقع داشتند که امنیت کامل را در سراسر افغانستان بهوجود بیاورند؛ اما این توقع مردم برآورده نشدهاست؛ زیرا هنوزهم در کابل و سایر ولایتهای افغانستان، حملات انفجاری توسط داعش راهاندازی میگردد.
در همین حال، بهار یکی دیگر از باشندههای کابل میگوید که در کنار حملات اخیر داعش، ترورهای هدفمند و سرقتهای مسلحانه نیز مردم را نگران ساخته است.
در همین حال، مسوولان امارت اسلامی ادعا دارند که بیشتر حملات پلانگذاری شده داعش قبل از وقوع، توسط مسوولان امنیتی و کشفی خنثی شده است.
بلال کریمی، عضو مطبوعاتی امارت اسلامی به کلید میگوید که تا کنون مسوولان کشفی و امنیتی، از چندین حمله داعش جلوگیری کرده و تعداد اندکی حملات که توسط این گروه انجام شده، عاملان آن دستگیر و تعدادی هم تحت تعقیب قرار دارند.
او میافزاید که در پیوند به حملات اخیر داعش، چندین تن در کشور بازداشت شده اند و شنبه شب نیز از ناحیه هفدهم شهر کابل، تعدادی از افراد وابسته به این گروه دستگیر و کشته شدند.
کریمی تاکید میکند که داعش هیچ تهدیدی برای مردم افغانستان نیست و مسوولان امنیتی، در تلاشی ریشهکن کردن این گروه در کشوراند.
اما آگاهان نظامی به این باور اند که گروه داعش تهدید بزرگ برای مردم افغانستان شمرده میشود.
آنان میگویند که مسوولان امنیتی و کشفی باید مانع پیشروی این گروه شوند، در غیر آن، بار دیگر مردم شاهد ناامنیها خواهند بود.
عبدالهادی قریشی، آگاه نظامی میگوید که حملات گروه داعش در کابل و ننگرهار، نشاندهنده حضور این گروه در افغانستان است.
این درحالیست که هفته گذشته، مارک میلی، لوی درستیز امریکا، هشدار داده بود که اگر مسوولان امارت اسلامی قادر به ایجاد حکومت مقتدر سیاسی در افغانستان نشوند، امکان این وجود دارد که گروه داعش تا سه سال دیگر، قدرتمند شود.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید