ads

نگرانی‌ها از توقف رسانه‌ها در کشور

اتحاديه ملی ژورنالیستان، می‌گوید که پس از ايجاد تحولات سیاسی در کشور، ۷۰درصد رسانه‌ها به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی فعالیت‌های‌شان را متوقف کرده‌ و حدود ۶۷ درصد خبرنگاران نیز شغل شان را از دست داده‌اند.
شماری از خبرنگاران نیز نگران بسته‌شدن شمار زیادی از رسانه‌ها در کشوراند.

منصور یوسف‌زی
11 میزان 1400
نگرانی‌ها از توقف رسانه‌ها در کشور

اتحادیه ملی ژونالیستان افغانستان به روز یک‌شنبه نتیجه‌ی همه‌پرسی خود در مورد وضعيت خبرنگاران و رسانه‌ها را همه‌گانی کرد که در آن، 1500 خبرنگار از ۲۸ ولایت کشور اشتراک کرده بودند.

براساس اين همه پرسی، حدود ۷۰ در صد رسانه‌ها فعالیت‌های شان را متوقف کرده و نزدیک به ۷۰در صد خبرنگاران نیز وظایف شان را از دست داده‌اند.

مسرور لطفی، مسوول این اتحادیه می‌گوید که یافته‌های آنان نشان می‌دهد که حدود ۴۰درصد خبرنگاران نگران مصونیت امنیتی و ۶۰ درصد دیگر آنان نگران مصونیت شغلی و اقتصادی اند.

لطفی، هم‌چنان افزود که بر اساس این همه پرسی ۳۳ در صد مردان و نزدیک به ۷۰ در صد خانم‌ها آسیب‌پذیراند.

وی، تاکید می‌کند که موضوع محدودشدن دست‌رسی به اطلاعات، نیز بسیار جدی شده‌است.

لطفی از امارت اسلامی افغانستان خواست که برای رسیدگی به مشکلات رسانه‌ها و خبرنگاران با نهادهای رسانه‌یی، روی ایجاد یک میکانیزم کار کند.

نتایج این همه‌پرسی در حالی شریک می‌شود که روز شنبه، سید معروف سادات، یکی از خبرنگاران محلی در ولایت ننگرهار از سوی افراد ناشناس ترور شد.

با این همه، شماری از خبرنگاران، می‌گویند که دست‌رسی به اطلاعات مشکل شده و بسته‌شدن شماری زیادی از رسانه‌ها، آنان را نگران ساخته‌است.

آنان، تاکید می‌کنند که امارت اسلامی بخاطر تامین امنیت خبرنگاران باید به‌گونه جدی کار کند.

خواسیتم در این مورد دیدگاه مسوولان امارت اسلامی را نیز داشته باشیم؛ اما با وجود تلاش‌های مکرر موفق به دریافت دیدگاه آنان نشدیم.

قبل از اين نیز ترورهای هدف‌مند، عدم دست‌رسی به اطلاعات و خشونت علیه خبرنگاران از مواردی بودند که آنان را با مشکلاتی زیادی مواجه ساخته بود.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA