ads

سازمان جهانی صحت، برای همکاری در زمینه‌ی واکسین پولیو، آماده‌گی نشان داده‌است

سازمان جهانی صحت، برای همکاری در زمینه‌ی راه‌اندازی کمپاین خانه‌به خانه واکسین پولیو در سراسر افغانستان اعلام آماده‌گی کرده‌است.

راحله یوسفی
7 میزان 1400
سازمان جهانی صحت، برای همکاری در زمینه‌ی واکسین پولیو، آماده‌گی نشان داده‌است

 

این سازمان، در تویتی نگاشته است که این کمپاین باید به‌گونه فوری آغاز و ادامه یابد؛ در این تویت هم‌چنان آمده است که در سال جاری میلادی ، تنها یک مورد پولیو در افغانستان گزارش شده، در حالی که سال گذشته، 56  مورد واقعات پولیو در این کشور به ثبت رسیده بود.

در همین حال، شماری از متخصصان صحی، می‌گویند که جنگ، ناامنی و عدم آگاهی شماری از مردم از فواید واکسین پولیو ، باعث شده که هنوز هم در افغانستان، کودکان به دلیل واکسین نشدن به این بیماری دچار شوند.

 همایون اکبری، داکتر در یکی از شفاخانه‌های خصوصی می‌گوید که پولیو، بیماری ویروسی و ساری است و تنها راه وقایه از مبتلا نشدن به این ویروس، تطبیق دست‌کم چهار دوره واکسین است.

او می‌افزاید که شماری از کودکان افغانستان، به ویژه آنانی که در مناطق دور دست و ناامن زندگی می‌کردند، واکسین نشدند، به همین دلیل هنوزهم این بیماری در میان کودکان کشور شیوع دارد.

در همین حال، ننگیالی فاروقی، متخصص امراض ساری  نیز ناامنی را مانع اصلی عدم تطبیق واکسین پولیو خوانده، می‌افزاید، اکنون که این مانع برداشته شده است، فرصت خوبی برای پایان دادن به بیماری پولیو مهیا شده است.

 او تاکید دارد که هنوز هم کودکان افغانستان را پولیو تهدید می‌کند و مسوولان جهانی صحت و امارت اسلامی باید برای ریشه‌کن کردن آن در افغانستان تلاش کنند.

فاروقی از مسوولان امارت اسلامی می‌خواهد که از کمپاین خانه‌به خانه واکسین پولیو حمایت کنند و در این مورد، از طریق رسانه‌ها و ملا امامان مساجد به مردم آگاهی دهند.

سازمان جهانی صحت در حالی بر آغاز فوری کمپاین واکسیناسیون پولیو در افغانستان تاکید کرده است که پیش از این طالبان در مناطق تحت حاکمیت شان، مخالف تطبیق کمپاین خانه‌به خانه واکسین پولیو بودند.

تلاش کردیم تا در مورد چگونگی تطبیق کمپاین واکسین پولیو، دیدگاه مسوولان امارت اسلامی را داشته باشیم، اما موفق نشدیم.

پولیو یا فلج اطفال، بیماری حاد ساری است که فرد در صورت مبتلا شدن به آن دچار فلج دایمی یا مرگ می‌شود.

در حال حاضر، افغانستان و پاکستان دو کشوریست که واقعات پولیو در آنها وجود دارد.

 

 

 

 

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2024 © TKG: A public media project of DHSA