عایشه؛ یکی از زنانیست که در جریان بارداری، به ویروس کرونا مبتلا شده است.
وی، باشنده اصلی یک قریه دوردست ولایت پروان بوده و در حال حاضر در شفاخانه اختصاصی کوید-۱۹ این ولایت، بستری است.
عایشه، زمانیکه طفل 9 ماهه در بطن داشت، به ویروس کرونا مبتلا شد و چهار روز پیش طفلش بهدنیا آمده است.
به گفته وی، با آنکه در جریان بارداریاش روزهای سختی را سپری کرد و داکتران برایش اجازه استفاده از هیچنوع دوا را نمی دادند؛ اما خوشبختانه طفلاش صحتمند و سالم بهدنیا آمد.
عایشه گفت: “23 ساله هستم، نه ماه حمل داشتم که مره کرونا گرفت، بسیاروضعیتم خراب بود نفس تنگی شدید داشتم،تب و لرزه گلون درد،اجازه دوا خوردن را نداشتم،حالی تا اندازه وضعیتم خوب است.”
زحل نیز یکی دیگر از زنان باردار است که تجربه ابتلا به ویروس کرونا در زمان بارداری را دارد.
با وی، در قریه تتمدره بالای ولایت پروان، مصاحبه کردم.
زحل گفت که همزمان با آغاز موج نخست ویروس کرونا در کشور، هفت ماه باردار بود و دیری نگذشت که به ویروس کرونا مصاب شد.
به گفته زحل، وی بیماری کووید-19 را به سادهگی پشت سر گذاشت و پس از دو هفته، بدون استفاده از دوا صحتیاب شد.
این زن در حال حاضر، طفل سالم و صحتمند 10 ماهه در آغوش دارد.
وی گفت: “علایم کرونا کمتر در وجودم دیده می شد اما زیاد تشویش می کدم ک سبب سقط طفلم نشود،رفتم کابل او زمان شفاخانه اختصاصی کرونا در ولایت پروان نبود،معاینات کدم نتیجه کرونایم مثبت بود اما فضل خداوند هیچ ضرری به خودم و طفلم نرسید و مثل یک زکام عادی کرونا را سپری کدم.”
صنم، یکی دیگر از زنانیست که در جریان بارداری، به ویروس کرونا مبتلا شد.
وی، 23 سال سن دارد و در مرکز ولایت پروان زندهگی میکند.
صنم گفت، مبتلا شدنش به ویروس کرونا، آنهم در زمان بارداری باعث شد که معافیت و مقاومت بدنش پائین شود و زایمان طبیعی نداشته باشد.
به گفته این زن، در زمان بارداری از فشار خون، تب و لرزه و گلودردی رنج می برد.
صنم افزود: “بسیار برم مشکل بود،هیچ اشتها نداشتم هر ضعف میامد سرم اما خداوند طرف مه و طفلم بود که هر دوی ما زنده ماندیم سر ای دخترک عملیات هم شدم.”
با این حال، شماری از متخصصان نسایی ولادی میگویند، از اینکه سیستم معافیت و ایمنی زنان در دوران بارداری پائین میباشد، احتمال مبتلا شدن شان به ویروس کرونا نسبت به افراد عادی، دو برابر است.
به گفته متخصصان، تا کنون تحقیقات طبی ثابت نکرده که ویروس کرونا در زنان باردار، باعث سقط جنین شود.
نیلاب حبیبی؛ داکتر مؤظف در شفاخانه کووید-19 ولایت پروان گفت، مادران بارداری که به ویروس کرونا مبتلا میشوند، خطر ابتلای نوزاد به این ویروس از طریق تماس با مایعات بدن مادر، به احتمال زیاد وجود دارد.
به گفته وی، ویروس کرونا ممکن است روند زایمان را در زنان باردار به چالش بکشاند، اما ثابت نشده است که باعث تاخیر در این روند شود.
با این همه، مسوولان ریاست صحت عامه ولایت پروان میگویند، تاکنون 4590 نمونه مشکوک در این ولایت ثبت شده که از این میان، ابتلای 829 تن به ویروس کرونا، مثبت گزارش شده است.
محبالله شباب؛ مسوول سرویلانس ریاست صحت عامه پروان، در صحبت با کلید گفت، بیشترین تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در این ولایت، مرداناند.
به گفته وی، آمار رسمی ریاست صحت عامه پروان، نشان میدهد که تا کنون کمتر از 10 زن باردار در این ولایت، به کووید-19 مبتلا شدهاند.
این درحالیست که در حدود یک سال گذشته، 103 تن در ولایت پروان، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختهاند.