حلیمه سلیمی مسوول شبکه زنان افغان در هرات، امروز دوشنبه (27 دلو) در یک نشست تحت عنوان «افزایش باغها، کاهش خشونت علیه انسان» گفت، افزایش فقر اقتصادی و خود کفا نبودن زنان از لحاظ اقتصادی، با گذشت هر روز بر دامنه خشونتها افزوده است.
به باور خانم سلیمی، حکومت میتواند با فراهمسازی زمینه فعالیت برای زنان در بخش زراعت، سطح خشونتها علیه این قشر را کاهش دهد.
وی تاکید میکند که در کنار زنان، گسترش زمینههای کاری برای مردان در عرصه زراعت نیز روی کاهش خشونتها موثر خواهد بود.
در همین حال مسوولان ریاست امور زنان ولایت هرات نیز منشاء اکثریت خشونتها علیه زنان را فقر اقتصادی عنوان میکنند.
سهیلا صبری؛ آمر ارتباطات این اداره، با اشاره به ثبت 674 قضیه خشونت علیه زنان در سال جاری هجری خورشیدی، گفت که در بیشتر قضایای خشونت علیه زنان، فقر و وابستهگیهای اقتصادی نقش بارز داشته است.
با این حال برخی از فعالان حقوق زن، با ابراز نگرانی از افزایش فقر اقتصادی در میان خانوادهها میگویند، وابستهگیهای اقتصادی با گذشت هر روز، میزان خشونتها علیه زنان را افزایش داده و از آنان قربانی میگیرد.
با این همه بشیر احمد احمدی؛ مدیر ترویج ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هرات، با اشاره به احداث صدها گلخانه وباغچههای خانگی برای تولید سبزیجات برای زنان در سال جاری خورشیدی میگوید، در هیچ پروژهای، نقش زنان نادیده گرفته نمیشود.
وی به کلید گفت، ریاست زراعت به هدف بازاریابی محصولات زنان تجارتپیشه نیز چندین غرفه را به شکل رایگان، در صحن این اداره در دسترس آنان قرار داده است.
به گفته احمدی، این زنان یک روز در هفته، میتوانند محصولات شان را از این طریق به نمایش گذاشته و به فروش برسانند.
در حالی بر خودکفایی اقتصادی زنان تاکید میشود که مسوولان ریاست زراعت ولایت هرات، از روی دست گرفتن برنامههای متعدد برای ارتقای ظرفیت زنان تجارتپیشه و تامین نیازمندیهای زراعتی شان، در سال آینده هجری خورشیدی خبر میدهند.