رحمت الله اندر؛ سخنگوی شورای امنیت ملی گفت، در این تماس تلفونی، مشاور امنیت ملی جو بایدن تصریح کرد که توافقنامه فبروری سال 2020 میلادی را در روشنایی ارتباط و عدم ارتباط طالبان با گروههای تروریستی، کاهش خشونتها و مشارکت معنادار طالبان در مذاکرات صلح با حکومت افغانستان، بازنگری میکند.
با این حال، شماری از تحلیلگران سیاسی به این باوراند که بایدن و مشاورانش، توافقنامه این کشور و طالبان را با در نظرداشت شرایط حاکم در منطقه و جهان، بهگونه جدی بررسی و بازنگری خواهند کرد.
نصرالله فلک؛ آگاه امور سیاسی میگوید که بایدن و تیماش، این توافقنامه را بازنگری میکنند تا دریابند که با مولفههای حل منازعات جامعه ملل همخوانی دارد و یا نه.
به گفته فلک، تامین آتشبس فراگیر و تاکید برنوع نظامی که مبتنی بر اراده مردم باشد، باید بهعنوان خواستهای اصلی و اساسی حکومت افغانستان در بازنگری این توافقنامه، مطرح شود.
از سویی هم، برخی از تحلیلگران سیاسی آوردن هرگونه اصلاحات و تغیرات در توافقنامه صلح امریکا و طالبان را به سود دولت افغانستان میدانند.
سید ناصر موسوی؛ آگاه امور سیاسی و روابط بینالملل به کلید گفت که حکومت بایدن، این توافقنامه را با توجه بهنگرانیها و خواستههای دولت افغانستان بازنگری خواهد کرد.
در همین حال موسوی میگوید که ابقای زلمی خلیلزاد به عنوان نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان، با توجه به شناختی که وی از منطقه دارد، میتواند به روند صلح کمک کند.
این در حالیست که شاه محمود قریشی؛ وزیر امور خارجه پاکستان، از رئیس جمهور امریکا خواسته که روند صلح افغانستان و خروج نیروهای امریکایی از این کشور را پیگیری کند.
گفتنیست که توافقنامه صلح میان امریکا و طالبان، پس از مذاکرات طولانی 18 ماهه، بهتاریخ پانزدهم ماه فبروری سال 2020 میلادی، در قطر امضا شد.
خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، کاهش خشونتها، قطع رابطه گروه طالبان با گروههای تروریستی و گفتگو با دولت افغانستان، از مهمترین مواد این توافقنامه است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید