در دومین روز این کنفرانس به تحقق عدالت اجتماعی و حمایت از حقوق قربانیان جنگ در روند مذاکرات بینالافغانی پرداخت شد.
شماری از اشتراک کنندههای این کنفرانس از عدم تحقق نتیجه موثر مذاکرات بین الافغانی ابراز نگرانی کردهاند.
جعفر مهدوی؛ یکی از آگاهان سیاسی که در نهمین کنفرانس گفتگوهای امنیتی هرات سخنرانی داشت گفت، مذاکرات صلح اکنون در انحصار آمریکا، حکومت فعلی افغانستان و دو یا سه جناح سیاسی قرار دارد.
مهدوی افزود که به همین اساس احتمال دارد مذاکرات صلح نتیجه قناعت بخشی برای مردم افغانستان نداشته باشد.
وی برای تامین صلح پایداربر اجماع ملی و منطقهای نیز تاکید نمود.
در همین حال احمد سعیدی؛ یکی دیگر از اشتراککنندههای نهمین کنفرانس امنیتی هرات میگوید که حکومت افغانستان و گروه طالبان در جریان مذاکرات بینالافغانی در پی تصاحب و پایداری قدرت سیاسی میباشند.
سعیدی هشدار میدهد؛ در صورتیکه این مذاکرات نتیجه موثری نداشته باشد، جنگ خونین افغانستان شعلهورتر خواهد شد.
با اینحال آمنه افضلی؛ یکی از اعضای مشرانو جرگه به کلید گفت که در چند دهه اخیر به دلیل تشدید دامنه جنگ در افغانستان عدالت اجتماعی نقض گردیده و در شرایط فعلی هم در کنار معضل جنگ عدم تطبیق قوانین نیز منجر به بیعدالتها شده است.
بانو افضلی اکنون تاکید دارد که در جریان مذاکرات صلح باید تضمینی وجود داشته باشد که عدالت اجتماعی و حقوق قربانیان جنگ پس از این مذاکرات تحقق یابد.
عبدالقادر رحیمی؛ والی پیشین هرات هم که در میان اشتراک کنندههای نهمین کنفرانس امنیتی هرات قرار داشت، گفت: پیشرفتهای که تاکنون در روند صلح مطرح میشود به نفع پروسه صلح افغانستان نبوده است.
رحیمی به این باور است که امضاء توافقنامه صلح میان گروه طالبان و آمریکا نمیتواند اوضاع امنیتی و سیاسی افغانستان را بهبود ببخشد.
در حالی نهمین کنفرانس امنیتی هرات پایان یافته است که به باور اغلب این کنفرانس طی نه سال گذشته نتایج قابل محسوسی در پی نداشته است.
کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید