ads

400 هزار تُن کچالو؛ حاصل دسترنج یک‌ساله دهقانان بامیانی

امسال محصولات کچالو در ولایت بامیان نسبت به سال های گذشته 20 درصد افزایش یافته است.

نویسنده: abdali
5 قوس 1396
400 هزار تُن کچالو؛ حاصل دسترنج یک‌ساله دهقانان بامیانی

امسال محصولات کچالو در ولایت بامیان نسبت به سال های گذشته 20 درصد افزایش یافته است.

مسئولان اداره زراعت و مالداری ولایت بامیان می گویند که دهاقین بامیانی امسال نزدیک به 400 هزار تن کچالو از زمین های شان حاصل برداشت کرده اند.

عبدالواهاب محمدی، رئیس این اداره به کلید گفت که بیش از 80 درصد باشندگان بامیان مصروف فعالیت های زراعتی و مالداری می باشند و محصولات عمده این ولایت را کچالو، گندم  و میوه تشکیل می‌دهد.

آقای محمدی افزود که علاقمندی دهاقین به کشت کچالو نسبت به هر سال دیگری زیاد شده است.

بامیان از جمله ولایت های است که در مرکز کشور موقعیت دارد. این ولایت دارای اقلیم متفاوت نسبت به سایر ولایات کشور می باشد که بهار و تابستان آن معتدل و خزان و زمستان اش سرد می باشد.

به گفته مسئولان حکومتی، اگر برای کچالوی بامیان درست مدیریت و بازاریابی شود نزدیک به80 درصد نیاز کچالوی کشور را مرفوع می سازد.

با این حال دهاقین بامیانی از محصولات کچالو راضی و خوشحال هستند. آنان می گویند که قیمت کچالو امسال نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.

عبدالعلی یکی از دهاقین می گوید: ” چهار جریب زمین دارم و 1100 سیر کچالو گرفتم و سیر 112 افغانی فروختم. خرید و فروش کچالو امسال نسبت به سال گذشته خوب بود.”

اداره زراعت و مالداری ولایت بامیان با همکاری موسسات، برای نگهداری و مراقبت از کچالو در فصل زمستان، بیش از 2650 ذخیر خورد و بزرگ کچالو را برای دهاقین به صورت انفرادی و کوپراتیفی ساخته است. بیشتر کچالو در ولسوالی های مرکز، شیبر، کهمرد، سیغان و یکاولنگ کشت می شود، اما اداره محلی بامیان تصمیم دارد که سطح کشت کچالو را در ولسوالی های پنجاب و ورس این ولایت نیز ترویج کند.

حاجی چمن یکی دیگر از دهاقین بامیانی می گوید که امسال 7 جریب زمین را کچالو کشت کرده و 6 هزار سیر کچالو از زمینش حاصل برداشت کرده است.

او می گوید که ذخیره خانه های کچالو سبب شده است که دهاقین محصولات شان را در این محلات ذخیره کنند تا در فصل زمستان به دلیل سردی هوا آسیب نبیند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2022 © TKG: A public media project of DHSA