ads

افزایش روند بارداری دختران خوردسال در فلپین

قرار گزارش اداره احصائیه ملل متحد، فلپین یگانه کشور در منطقهء آسیا پاسفیک است که در دو دهه اخیر، شمار بارداری دختران خوردسال در آن، رو به افزایش است.
در کشوری که کلیسیای کاتلولیک قدرت بسزایی داشته و سقط جنین غیر قانونی است، از هر 10 زن جوان (سنین 15 الی 19 سال)، یک تن آن مادر است.

نویسنده: The Killid Group
20 اسد 1395
افزایش روند بارداری دختران خوردسال در فلپین

قرار گزارش اداره احصائیه ملل متحد، فلپین یگانه کشور در منطقهء آسیا پاسفیک است که در دو دهه اخیر، شمار بارداری دختران خوردسال در آن، رو به افزایش است.
در کشوری که کلیسیای کاتلولیک قدرت بسزایی داشته و سقط جنین غیر قانونی است، از هر 10 زن جوان (سنین 15 الی 19 سال)، یک تن آن مادر است. قرار گزارش اداره احصائیه ملل متحد، فلپین یگانه کشور در منطقهء آسیا پاسفیک است که در دو دهه اخیر، شمار بارداری دختران خوردسال در آن، رو به افزایش است.
در کشوری که کلیسیای کاتلولیک قدرت بسزایی داشته و سقط جنین غیر قانونی است، از هر 10 زن جوان (سنین 15 الی 19 سال)، یک تن آن مادر است.
در قدم نخست، با دختری 14 ساله به اسم شارونات ملاقات نمودم که با دیگر نوجوانان هم سن و سال خود که در یک لیسه عالی درس می‌خواند.
شارونات که امروز دخترک خوردسال خود را نزد عمه‌اش گذاشته و خود برای فراگیری مضامین ساینس به اینجا آمده است، مانند بسیاری از زنان جوان فلپینی در حالی مادر شده است که آمادگی‌اش را نداشت.
شارونات، می‌گوید: “نمی‌دانستم با یک اتفاقی که شاید سهوا یا عمدا رخ می‌دهد، مادر می‌شوم، چیزی که بعد از سپری شدن چهار ماه برایم معلوم شد. پدر کودک‌ام دوست دوران کودکی‌ام بود که بعدا دوست پسرم شد، ولی بعد از تولد کودک از پذیرش آن خودداری کرد و از حمایت من دست کشید. وی می‌خواست کودک پسر باشد، من هنوز هم در قریه زندگی نموده، مشغول پرستاری کودک و انجام کارهای خانه هستم، ولی وی مشغول پیش‌برد تحصیلات خویش است. مشکل این‌جاست که مردم با دیدن سن و سال و کودک‌ام، مرا به تمسخر می‌گیرند.”
خانم تریسیتا بولور، که در شفاخانه دولتی منطقه کالاپن مصروف کار است، می‌گوید، در جریان کارم حتی با مادرانی برخورده‌ام که 11 سال سن داشته اند.
وی می گوید: مادر شدن در ایام کودکی، ابعاد و خطرات بزرگی را در پی دارد.
امکان دارد فشار خون مادر بالا برود که مانع نمو و انکشاف طفل و یا حتی سبب تولد های قبل از وقت شود.
داکتر تریسیتا که از نبودن شفاخانه و کلنیک‌های صحی به خاطر مداوای مادران خورد سال در کشور شکایت دارد، می‌افزاید: “عدم موجودیت امکانات صحی مناسب برای تداوی و معالجه ء مادران خوردسن، خصوصا در مناطق کوهستانی و غیر شهری،  مشکل بزرگی است که باید به آن پرداخته شود، در غیر آن نارسایی‌ها و بحران کنونی دوام خواهد کرد. “
به قول فعالان و کارکنان صحی، با این‌که سقط جنین در فیلپین غیر قانونی است، اما سالانه در این کشور حدود 500 هزار نفر دست به این کار می‌زنند، اما اخیرا آواز های در مخالفت با افزایش این عمل این‌جا و آن‌جا بلند شده است.
چنانچه آقای “اودی کوینیو” یکی از معترضین این عمل در ایالت “کالا پن”، می‌گوید: “ما می‌دانیم که روند مادر شدن قبل از وقت دختران خوردسن رو به افزایش است. بسیاری از آن‌ها هنوز هم از بیم شرم و رسوایی‌های اجتماعی مشکل خود را پنهان می‌کنند. اما باید برای از میان بردن این مشکل کاری کرد و در این راستا تدابیر زیادی است که باید اتخاذ گردند.”
در بسیاری از مکاتب مسایل خانوادگی و زن و شوهری تدریس می‌گردد، ولی هستند شمار زیاد جوانانی که حتی از درک ابتدایی ترین مسایل و آموزه‌های خانوادگی محروم اند.
از جانبی هم، شمار نوجوانانی که در سنین خوردی به مسایل زن و شوهری علاقه می‌گیرند، نسبت به یک دهه قبل که 23 درصد بود، افزایش یافته است.
من تیلفونی با “بادین ویرورا” یکی از مادران خورد سال دیگر که در مانیلا بستری بود، سخن گفتم، وی اظهار داشت، 78 درصد جوانانی که به دنبال مسایل جنسی هستند، از مصئونیت جسمی برخوردار نمی‌باشند.
از جانب دیگر، خانم “نانیتی مکاگیوا” مدافع حقوق اطفال که مشکل را در عدم موجودیت تعلیم و آموزش لازم برای نوجوانان و جوانان جستجو می‌کند، می‌گوید: “مسوولیت ما این است که والدین، نوجوانان و جوانان را تحت آموزش قرار دهیم. باید تلاش صورت گیرد تا این مسئله شامل نصاب درسی مکاتب، خصوصا مکاتب محلی گردد تا نیازمندان نجات داده شوند. قابل یادآوری است که مکاتب فرقه گرا و سنت پسند نباید میان دختران و پسرانی که به کمک و آموزش نیاز دارند، موانع ایجاد کنند.”
کارشناسان و فعالان صحی باید حکومت را تشویق کنند تا مسایل زن و شوهری را شامل نصاب درسی ملی نموده، دسترسی بیشتر جوانان را به خدمات صحی تامین کنند.

کلیدگروپ را در تویتر و فیس بوک دنبال کنید
طراحی و توسعه توسط تکشارک - Copyright © 2024

Copyright 2022 © TKG: A public media project of DHSA