رادیو کلید FM 88
هفته نامه کلید

برشنا: برق شهر کابل تا شام امروز وصل میشود
23 ساعت قبل

انفجار در غرب شهر کابل
54 دقیقه قبل

عکسهای دیدنی از طبیعت زیبای دایکندی
۲۶ حمل ۱۳۹۷

تلاش یک جامعهشناس برای خلق جامعه آرمانی
۵ حمل ۱۳۹۷

محصل نخبه ۲۰۱۷ هند
۱۹ جدی ۱۳۹۶

یونس، آوازخوان معروف افغانستان درگذشت
۱۰ جدی ۱۳۹۶
اقتصادی
زنی که راه زنان را به اجتماع گشود

بامیان، یکی از ولایتهای باستانی و توریستی است که سالانه هزاران نفر برای تفریح، دید و بازدید از ساحات تاریخی و مناظر طبیعی آن به این ولایت میآیند. این ولایت همچنان از لحاظ تولید صنایع دستی نیز، شهرت زیاد دارد. در بیشتر تولیدات صنایع دستی در بامیان زنان سهم دارند. با این حال، تا ده سال پیش، حضور زنان در فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی، هنری و اجتماعی در این ولایت بسیار کمرنگ بود. حلیمه رضایی، یک خانم ۳۲ ساله، اولین زن در ولایت بامیان است که ده سال پیش در بازار مرکز این ولایت به دکانداری شروع کرد.
خانم رضایی در گفتگو با کلید گفت در روزهای نخست کــارش با مشــکــلات زیاد روبهرو شده و تهدیدات مختلف، اتهامات و دشنامهای زیاد از سوی همسایهها، دوستان و باشندگان بامیان شنیده است.
اما او مــیگــویــد که هرگز به این تهدیدات و اتــهامــات گوش نــداده و با هــمکــاری خانوادهاش، مخصوصاً یاری شوهرش، به کار دکانداری خود ادامه داده است. خانم رضایی افزود که او در مدت ده سال، ۵۰ درصد در بهبود وضعیت اقتصادی خانوادهاش نقش داشته است:” در سالهــای دوم تا شــشم، روزانه حدود هشت هزار افغانی فروش داشتم که عاید خالص آن بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ افغانی بود. اما اکنون روزانه حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ افغانی فروش دارم که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ فایده به دست میآورم.”
یکی از اهداف خانم رضایی برای کار در بازار، پررنگ ساختن حضور زنان در جامعه بود که اکنون تا حدی به آرزویش رسیده و زنان این ولایت در بیش از ۳۰ دکان به کار فروشندگی مصروف اند. همچنان، خانم رضایی، در کنار دکانداری، مصروف تولید صنایع دستی و تجــارتهای کــوچــک در ولایــت بــامــیان نیز است. او میگوید که یک انــجــمن صنایع دستی را تحت نام انجمن “بامیکا” در وزارت عدلیه راجستر کرده که ۲۵ خانم عضویت این انجمن را دارند و صنایع دستی آنها از طریق همین انجمن به فروش میرسد. خانم رضایی افزود که او از راه فروش صنایع دستی خود به کمک این انجمن، ماهانه حدود ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ افغانی، عاید خالص به دست میآورد. خانم رضایی در کنار دکــانــداری و فعــالیت در انجــمن صــنایــع دستی، دو سال پیش، موسسهای را تحت نام “موسسۀ انکشافی امید زنان” در وزارت اقتصاد راجستر کرده است که حدود ۲۰ نفر، به شمول مرد و زن، به شکل رسمی و رضاکــار با این موسسه کار میکنند. به گفتۀ خانم رضایی، موسسۀ انکشافی امید زنان تاکنون در بخشهای فرهنگی، هنری و مبارزه با فساد اداری فعالیت کرده است. وی افزود که این موسسه در سال گذشته، چندین برنامه را در بخــشهـــای جــلــوگیری از آزار و اذیت جنسی زنان و ترویج فرهنگ همدیگرپذیری و همچنان دادخواهی برای زنان قربانی خشونت در سراسر بامیان اجرا کرده است.
قــابـــل یادآوری است که بامیان در سال ۲۰۱۵ میلادی، به خــاطر حفظ و رشد فرهنگ بومی و صنایع دستی خود، به عنوان یکی از شهرهای خلاق جهان در بخش صنایع دستی و فرهنگ بومی معرفی و در بخش فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد (یونسکو) به ثبت رسید. با این حال، یکی از زنانی که در کنار سایر شهروندان بامیان در کسب این عنوان برای بامیان نقش داشته است، خانم رضایی و دستآوردهای او در بخش صنایع دستی بوده است.
تا اکنون هیچ کامنت وجود ندارد
تا اکنون هیچ کامنت وجود ندارد